Wat is er zo goed aan een Duosida laadkabel?

Duosida is een producent van stekkers en pluggen op het gebied van elektromobiliteit. Zij zijn dan ook één van de grootste ter wereld. Dostar, nu bekend als Duasida produceert zijn producten in China. 

Duosida/Dostar

Duosida verkoopt net als zijn concurrenten laadkabels type 1 en type 2 laadkabels. Naast de twee verschillende types verkopen zij ook laadkabels in verschillende maten, fases, kleuren en hoeveelheden stroom. Het assortiment van Duoside is erg groot, zodat er altijd wel een laadkabel is die goed bij uw auto past. Naast een breed assortiment, heeft Duosida een grote hoeveelheid verkooppunten. Ook zijn de laadkabels van Duosida overal op de wereld te verkrijgen. Naast laadkabels verkoopt Duosida nog vele andere producten, denk hierbij aan mobile laders, stroomomzetters en nog veel meer. 

Waarom Duosida laadkabels

Duosida wordt aangeraden, omdat zij heel veel verschillende soorten laadkabels en stekkers produceren. Ze zijn ook niet voor niets een van de grootste producenten ter wereld op het gebied van elektromobiliteit. Daarnaast zijn de laadkabels van Duosida voor bijna elke elektrische auto geschikt. De producten die Duosida produceert worden geproduceerd volgens de hoogste eisen op het gebied van conformiteit en veiligheid. Dit zorgt voor zeer betrouwbare en veilige producten. Naast betrouwbaar en veilig zijn de producten van Duosida relatief goedkoop. Dit komt omdat de laadkabels van Duosida in China worden geproduceerd, daarom kan Duosida de laadkabels voor een zeer aantrekkelijk prijs verkopen met een zeer hoge kwaliteit. Vanwege de goede kwaliteit geeft Duosida ook een garantie van twaalf maanden op haar laadkabels. Naast de prijskwaliteit en de service die Duosida biedt, zijn de laadkabels uitgerust met een mode 3 type 2 aansluiting. Deze aansluiting past bijna in elke laadpaal die u op een openbaar laadstation zult vinden.

De laadkabels van Duosida zijn ook nog eens erg ligt. Dit verschilt uiteraard per lengte, maar als een kabel vijf meter lang is, is deze gemiddeld 3 kilo gram. Omdat de kabels relatief ligt zijn en door het materiaal wat voor de kabels wordt gebruikt ook nog eens erg flexibel zijn. Zijn ze gemakkelijk mee te nemen en ook weer gemakkelijk op te bergen. 

Statistieken Duosida laadkabels

Duosida biedt acht verschillende laadkabels aan, deze hebben allemaal weer andere kenmerken en oplaad krachten en/of oplaadtijden. De snelst opladende laadkabel is de Tesla Supercharger, deze laad in vijftien minuten 30kW op, de Schuko 16 A doet dit in acht hele uren. De Tesla Supercharger is wel afhankelijk van de laadcapaciteit van de elektrische accu. Deze kan namelijk maar met een bepaald vermogen worden opgeladen. De laadkabel kan dus met 120 kW stroom per uur opladen, maar als de auto maar 40 kW stroom per uur kan opladen gaat hij dit niet sneller doen. Daarom is het belangrijk om te kijken welke kabel er nou geschikt is voor uw auto. Anders kan u nog zo’n snelle oplaad paal en oplaad kabel hebben, maar dat zorgt er niet voor dat uw auto sneller dan de andere auto’s van dat type zal opladen.