Wat kan je met een bbq vuurschaal?

Een Vuurschaal bbq heeft meerdere functies, het is een soort barbecue die je voor naast barbecueën ook als vuurkorf kunt gebruiken maar dan met een luxe tintje of als grillplaat. Wil je dus niet zo’n enorme stenen bbq in je tuin die heel veel ruimte inneemt en er vaak niet heel luxe uitziet, dan is een bbq vuurschaal misschien wel de juiste optie voor jouw tuin. Deze vuurschaal straalt luxe uit en staat dus heel mooi als je al een luxere tuin hebt. Zo kun je na het barbecueën dezelfde vuurschaal gebruiken als kampvuurtje. Doordat het weinig ruimte in neemt kun je het ook makkelijk verplaatsen in tegendeel tot een stenen barbecue.

Een betere smaak met een bbq vuurschaal

De bbq vuurschalen op Smaakvandewereld.nl zijn een goed voorbeeld van hoe je nou ook kunt barbecuen zonder dat je een hele stenen barbecue hoeft neer te zetten. Veel mensen houden nou eenmaal van een houtskoolbarbecue, ze vinden het barbecueën op gas maar nep en kiezen dan voor een echte ouderwetse houtskoolbarbecue. Niet iedereen heeft de ruimte voor zo’n grote stenen barbecue in de tuin en als ze dat wel hebben dan kun je zo’n barbecue niet 1 2 3 verplaatsen. Een verplaatsbare houtskoolbarbecue is ideaal want je kunt dan nog steeds genieten van de heerlijke smaken van een echte bbq met het gemak van een gas bbq.

Hoe maak je de bbq vuurschaal schoon?

De bbq vuurschaal is vrij eenvoudig om schoon te maken na gebruik. Of je het nu als barbecue als grillplaat of als vuurkorf gebruikt, het is zo schoon gemaakt. Om deze vuurschaal schoon te maken moet je het natuurlijk eerst laten afkoelen tot een lauwe temperatuur. Dan kun je de plaat schoonmaken door de restjes weg te halen en het daarna in te smeren met olie. Het as kun je gewoon weggooien als het is afgekoeld uiteraard. Zo heb je binnen een paar minuten je bbq vuurschaal schoongemaakt en is het weer klaar voor de volgende keer.