Het nut van stellingen in je magazijn

grootvakstelling

Als je denkt aan stellingen, dan denk je al snel aan magazijnen. Dat is ook niet gek, want je ziet in vrijwel ieder magazijn wel stellingen staan. Vaak maakt een magazijn ook een ruimte met stellingen. Op deze stellingen staan producten of hulpmiddelen die bedrijven bewaren voor de verkoop van producten of voor het verlenen van een dienst. In deze blog gaan we verder in op het nut van stellingen.

Soorten stellingen

Om spullen op te slaan in een magazijn worden stellingen gebruikt. Er bestaat niet maar één soort stelling. Stellingen worden voor redelijk veel dingen gebruikt en daarom zijn daar ook verschillende soorten stellingen voor. Een stelling bestaat in veel gevallen uit een constructie van staal. Hierop zijn platen gelegd waarop producten of andere spullen op liggen of er worden pellets geplaatst tussen de stalen balken. Dit soort stellingen vind je vaak in grote magazijnen, zoals die van distributiecentra of van bedrijven in de transport en logistiek. 

Maar ook een grootvakstelling wordt vaak gebruikt. Deze worden voornamelijk gebruikt wanneer er grote producten of spullen moeten worden opgeslagen. De grote vakken, zoals de naam al zegt, bieden hier ruimte voor. Er zijn ook kleinere stellingen beschikbaar, die van kunststof of metaal zijn gemaakt. Deze zijn vaak op ooghoogte en vraagt niet om een heftruck of andere hulpmiddelen om spullen op te zetten of af te halen. Vaak zie je dit soort stellingen in kantoorruimtes. Bedrijven of zelfs particulieren kunnen gemakkelijk aan stellingen komen. Bij Magazijndemontage kunnen nieuwe of gebruikte stellingen namelijk online worden besteld.

Efficiëntie en overzicht

Stellingen bieden ontzettend veel efficiëntie, omdat er met stellingen ruimte wordt gecreëerd. Als er geen stellingen zouden zijn, zouden spullen allemaal op de grond moeten staan en dit is alleen niet onoverzichtelijk, maar ook voor de veiligheid niet goed. Daarnaast kun je producten of spullen gemakkelijk terugvinden bij het gebruik van stellingen, vooral als je de vakken of paden van de stellingen een nummer meegeeft.