De aluminium loopbrug

aluminium loopbrug

Bent u op zoek naar een loopbrug? Voor uw werkzaamheden, of om permanent aan te leggen? Leest u dan snel verder! Wij nemen u mee in de kenmerken en voordelen van een aluminium loopbrug, maar ook hoe u deze kan gebruiken voor uw situatie!

De kenmerken van een aluminium loopbrug

De meeste kenmerken, zijn direct ook voordelen van deze loopbrug. Het metaal waarvan de brug is gemaakt staat bekend om het lichte gewicht, maar ook door de stevige kwaliteiten. Zo doen de lichtheid zeker niet af in veiligheid of draagvermogen. Per meter weegt de brug namelijk slechts 9 kilogram. Hierdoor is makkelijk om de brug permanent aan te leggen of gemakkelijk te verplaatsen bij tijdelijk gebruik. Veel leveranciers bieden ook de mogelijk om een bijpassende leuning bij te bestellen, die gemakkelijk te bevestigen is. Hiermee is de veiligheid op de loopbrug gegarandeerd tijdens het gebruik ervan.

Dankzij het sterke metaal is het ook mogelijk om loopbruggen tot wel 8 meter te produceren. Hierdoor heeft u in de meeste gevallen voldoende aan een enkele loopbrug. Gemiddeld kan een loopbrug als deze zonder moeite met 150 kg belast worden.

aluminium loopbrug

Waar gebruik je een aluminium loopbrug voor?

Deze loopbrug kan voor vele doeleinden gebruikt worden. Zo gebruikt men deze tijdens werkzaamheden in de bouw, maar soms ook als permanente oplossing om bijvoorbeeld over een sloot heen te plaatsen. Het gebruik van loopbruggen is in de scheepvaart en havens ook veel terug te zien. Men kan hierdoor gemakkelijk het schip op en af. Voor dit soort toepassingen zijn de loopbruggen bij uitstek geschikt omdat ze licht in gewicht zijn en dus ook makkelijk in en uitgerold kunnen worden.

Voordat u een loopbrug aanschaft doet u er goed aan om te bedenken wat voor objecten en welke belasting de loopbrug moet kunnen dragen. De bruggen variëren namelijk ook in breedte en dikte, waardoor zij nog steviger bestand zijn tegen zware belastingen.