3 trends binnen de transport en logistiek

Logitiek

De wereld staat niet stil. Iedereen is steeds bezig met innoveren en vernieuwen om zich te blijven onderscheiden van de concurrent. Het is belangrijk dat je op de hoogte blijft van de ontwikkelingen in je branche. Zo krijg je een goed beeld over de mogelijke kansen en bedreigingen in je omgeving. Wil je weten wat de trends zijn binnen de transport en logistiek? Lees dan deze blog!

Sneltransport

Mensen willen hun pakketje steeds sneller hebben. Waar mensen eerder niet moeilijk deden over een levertijd van 2 weken, kunnen sommigen tegenwoordig geen 2 dagen meer wachten. Om die reden maken verschillende bedrijven, zoals Velda Transport, gebruik van het principe sneltransport. Bij sneltransport is de koerier binnen enkele minuten onderweg met jouw bestelling. Zo worden producten aanzienlijk sneller bij klanten bezorgd.

Personeelstekort

Er zijn verschillende problemen in de wereld die ten grondslag staan aan het wereldwijde personeelstekort. Allereerst is er een gigantische groep die met pensioen gaan in de komende jaren. Daarnaast neemt de wereldbevolking toe evenals de werkloosheid. Dit personeelstekort zal waarschijnlijk alleen maar toenemen door de jaren heen. Om je bedrijf minder te laten raken door personeelstekorten, kan je kijken naar automatisering van systemen.

B2B wil B2C

Bedrijven doen er tegenwoordig alles aan om hun consumenten tevreden te stellen. Snelle leveringen, gunstige retourtermijnen en gratis bezorging is het minste wat consumenten verwachten. B2B wilt echter steeds meer ervaringen die B2C ook krijgt. Bedrijven in de logistiek moeten daarom nadenken over hoe ze om moeten gaan met de veranderende behoefte van de B2B sector.