spanbanden

Een sjorband oftewel een spanband, waarschijnlijk weten heel veel mensen wat het is. Een handig hulpmiddel waarmee een lading vastgezet kan worden bij het transport van de lading. Spanbanden zijn gemaakt van erg sterk materiaal, namelijk zeer sterk kunststof dat bestand is tegen veel fysische omstandigheden. Spanbanden komen in verschillende maten, kleuren, soorten en uitvoeringen. De spanbanden worden naast de logistieke sector ook veel gebruikt in de bouwindustrie, evenementenbranche en agrarische sector.

Soorten spanbanden

En bestaan best veel verschillende soorten spanbanden die op allerlei verschillende manier te gebruiken zijn. Zo heb je eindloze spanbanden, tweedelige spanbanden, spanbanden voor autotransport, spanbanden voor de motor, spanbanden met ratel, spanbanden met haak, automatische spanbanden en een sjorband op rol. Al deze spanbanden verschillende net iets van elkaar, de een is iets langer, dan ander iets breder of bijvoorbeeld sterker met een andere uiteinde. De meest voorkomende breedte is 50 millimeter en de meest voorkomende lengte is 10 meter. Zoals je kan zien is er een enorm aanbod aan verschillende soort spanbanden aangezien de gebruiksmogelijkheden ook erg verschillend zijn. Zo bepaalt de bandbreedte onder andere de sterkte, hiermee wordt bedoeld hoeveel kilogram je vast kan zetten.

spanbanden

De beste spanbanden

Elke spanband is anders dus er kan niet zomaar een spanband tot de beste worden benoemd maar er zijn zeker wel een paar aanraders als het gaat om spanbanden. Een simpele spanband van 50 mm van vijf meter lang die negen ton veilig kan stellen klinkt toch best handig. Zo’n spanband kost vaak maar rond de acht euro, best een aardige prijs aangezien dat stukje “touw” negen ton aankan.