Wat zijn de grootste ergernissen bij pakketbezorging?

Pakket

Doordat we tijdens de coronacrisis niet de deur uit mochten, zijn we massaal meer gaan bestellen. Voornamelijk online webwinkels en postbedrijven hebben hier aanzienlijk van geprofiteerd. Het is aanzienlijk drukker geworden bij de pakketvervoerders, wat niet altijd tot grote successen leidt. Er zijn mensen die zich ergeren aan pakketbezorging. Wil je weten wat de grootste ergernissen zijn? Lees dan deze blog!

P.S. Heb jij een klacht over je pakket en wil je Post NL bellen? Kijk dan voor de contactgegevens bij Nummer Klantenservice.

Tijdvakken

Tegenwoordig krijg je tot kort van tevoren te maken met ongelooflijk grote tijdvakken. Meestal zijn de tijdvakken van 8 tot 18 uur. Pas wanneer alles verder ingescand is, kan de postbezorger met een concreter tijdvak komen. Het is lastig om hier omheen te kunnen plannen met werk of andere afspraken. Mensen ergeren zich dan ook enorm aan het feit dat ze hun hele dag vrij moeten houden voor een pakketje. 

Verstopplekken

Wanneer je in een klein dorpje woont, waarin iedereen elkaar kent, dan is de kans op diefstal aanzienlijk minder groot. Daarnaast zijn huizen daar heel anders ingericht dan in de grote stad. Het is in zulk soort gebieden dan ook heel logisch dat de postbezorger pakketjes in de garage of op een andere plek neerlegt. Toch zijn er genoeg postbezorger die het pakketje achterlaten in de container. Dat is iets waar niet veel mensen op staan te springen. 

Beschadigingen

Geloof het of niet, maar vrijwel alle postbezorger gooien met jouw pakketje. Ook als het fragiel is, dan is de kans aannemelijk dat ze er minstens één keer mee hebben gegooid. Daarom kan het vrij makkelijk voorkomen dat pakketjes beschadigd zijn, voordat ze jouw huis hebben bereikt.