AIS live, wat is dat?

Heb je weleens gehoord van AIS live? Veel mensen namelijk niet! Toch is het een heel interessant stukje technologie. Het wordt ingezet bij de scheepvaart. We gaan je in deze blog meer vertellen over AIS live, dus lees snel verder!

Waar staan de letters AIS voor?

De letters AIS staan voor Automatic Identification System. AIS live betekent dus dat er een systeem is dat live en automatisch identificeren kan.

Wat doet AIS live?

Het automatisch identificeren in real time wordt gebruikt om de veiligheid in de scheepvaart te verhogen. Op de schepen en op stations langs de kust zijn transponder geïnstalleerd. Deze versturen via een VHF kanaal informatie over de positie, de snelheid, de identiteit en de koers van het schip. Zo kun je als kapitein van een schip altijd zien of er een ander schip of een stuk kust in de buurt is, zelfs wanneer het zicht buiten minder is dan 1 meter. Dit is een van de belangrijke moderne technologieën die de scheepvaart flink hebben verbeterd!

Extra informatie

Deze extra informatie wordt ook op allerlei andere manieren gebruikt. Omdat het schip over simpelweg meer informatie beschikt dan zonder de AIS live het geval was geweest kunnen zij beter plannen. Wanneer zij afwijken van hun route of er andere dingen niet kloppen dan valt dit door de AIS live al snel op. Zo wordt de scheepvaart nog effectiever!

Helemaal op de hoogte

We hopen dat je deze blog nuttig en leerzaam vond om te lezen. Het klinkt misschien als een ver van je bed show, maar de AIS live is er medeverantwoordelijk voor dat er goederen over de hele wereld met gemak verscheept kunnen worden. De scheepvaart is namelijk nog altijd erg belangrijk wanneer het gaat om internationale handel en zakendoen! In ieder geval bedankt voor het lezen.