Het dragen van een wetsuit

Ga jij een leuke wateractiviteit doen met een stel vrienden? Dan is de kans groot dat je een wetsuit aan moet. Een wetsuit wordt veel gedragen tijdens wateractiviteiten. Dit heeft natuurlijk ook een logische reden. Het wordt namelijk aangetrokken, zodat onderkoeling voorkomen kan worden. Naast dat het een functie heeft om onderkoeling tegen te gaan, wordt het ook gebruikt als bescherming. Denk aan bescherming tegen rotsen, of bescherming tegen verwondingen van koraal. Je denkt misschien dat dit wel meevalt, maar je kunt best wat verwondingen oplopen als je geen goede bescherming draagt tijdens het zwemmen tussen koraal. Je draagt een wetsuit onder andere tijdens surfen, kiten, suppen of duiken. 

Zelf een wetsuit kopen 

Als je voor een wetsuit gaat kijken, dan kun je deze in meerdere vormen krijgen. Het is namelijk voor te stellen dat je een eigen wilt gaan aanschaffen, als je veel in het water te vinden bent. Je kunt deze natuurlijk ook huren, maar het kan zeker lonen als je deze zelf aanschaft. Zo hoef je deze niet te delen met een ander en kun je er een uitzoeken die goed bij jouw lichaam past. Dit is namelijk erg belangrijk. De vorm van een wetsuit moet goed aansluiten, omdat je geen water in je pak wilt hebben. Het is logisch dat er wel een dun laagje water in komt, maar het pak moet goed aansluiten. Dit kan in het begin een beetje onwennig aanvoelen. Het pak is namelijk vrij strak en dit ben je waarschijnlijk niet gewend. 

Houd een bikini of zwembroek bij de hand

Een wetsuit aantrekken is dan ook een heel karwei. Als je deze eenmaal aan hebt, zit het helemaal goed en hoor je er vrij in te kunnen bewegen. Als dit niet het geval is, kun je beter een grotere maat kiezen. Maar hoe draag je zo’n wetsuit dan eigenlijk? Er is geen specifiek voorschrift voor het dragen van zo’n pak. Veel mensen kiezen ervoor om toch wat onder het pak aan te hebben, omdat het niet helemaal prettig voelt om er niks onderaan te hebben. Zo kun je bijvoorbeeld een strakke zwembroek aan doen, of een bikini. Wijde kleding is niet helemaal aan te raden, omdat dit niet lekker zit onder het pak. Kijk dus goed wat voor jou een fijne uitkomt is. 

Behoud van kwaliteit

Wil je een wetsuit goed onderhouden? Dan is het aan te raden om goed research te doen naar manieren om de kwaliteit goed te houden. Als je dit op de juiste manier doet, kan het pak ruim vijf jaar meegaan. Het ligt er natuurlijk ook aan hoe vaak je het pak gebruikt. Iemand die een paar keer per jaar gebruik maakt van het pak zal er langer mee kunnen doen dan iemand die het dagelijks gebruikt. Om het goed schoon te houden, is het de bedoeling dat je het pak na elk gebruik schoonmaakt. Let op: doe dit niet in de wasmachine. Dit is namelijk niet de bedoeling. Was het met de hand uit in een wasbak of een badkuip.