Kom meer te weten over elektrotechniek in het maritieme wereldje

maritieme sector

De maritieme sector heeft het zwaarder door de corona crisis. Waarom verwachten experts dat de maritieme sector het zwaar krijgt? Dat komt door het laat-cyclische karakter van de sector, zo melden zij. De maritieme sector kan niet zonder elektrotechniek. Het is belangrijk om apparaten samen te laten werken. Natuurlijk zijn elektrotechnische installaties geen doel op zich, het is een middel. In deze blog gaan we het hebben over elektrotechniek in het maritieme wereldje. Op een laagdrempelige manier kom je hier meer te weten over! 

Totaaloplossingen

Steeds meer bedrijven die werken met elektrotechnische oplossingen voor de maritieme sector bieden een totaaloplossing. Wat houd dit precies in? Bij eL-Tec is het bijvoorbeeld mogelijk om alle diensten af te nemen die nodig zijn voor succesvolle elektrotechnische installaties. Op deze manier hoeven scheepvaarders niet meerdere bedrijven in te schakelen voor engineering, automatisering en paneelbouw. Bij eL-Tec kun je terecht voor alle diensten. 

Duurzaamheid

In de maritieme sector wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Waarom is dit? De overheid stelt steeds meer regels aan de uitstoot van de machines. Het is dus belangrijk om duurzame machines in te kopen. Duurzaamheid is nodig om beter voor het milieu te zijn. Het milieu heeft namelijk veel te verduren. Maar er is nog een goede reden om duurzaamheid na te streven. Op den duur is duurzaamheid beter voor de portemonnee. Zuinigere machines zorgen voor lagere kosten. Investeren in duurzame machines is nodig om op den duur minder geld kwijt te zijn. 

Walstroom

Een duurzame oplossing voor het schepen is walstroom. Walstroom levert complete shorepower oplossingen voor schepen. Deze walstroom kan in de haven naar de schepen geleid worden. Je kunt het zien als een soort van tanken. Zelfs als schepen stil liggen in de haven hebben ze elektriciteit nodig. Vaak is dit heel vervuilend. De scheepsmotoren draaien door en het schip wordt zo voorzien van energie Het is beter om voor walstroom te kiezen. Het schip wordt gekoppeld aan een walstroom unit door middel van een kabel.