Meer autoruitschade door de koude winter

Je herkent het vast wel, een sterretje in je ruit. En dan het toevallig voorkomt in de maanden die eindigen op “berrrr” is logisch. In de koudere maanden zijn je ruiten gevoeliger voor kleine ongelukjes. Hoe dat komt? Daar kom je zo achter. Ook krijg je meteen te weten hoe je dit kan voorkomen en als het toch gebeurt, waar jij dit dan kan laten oplossen.

Hoe het komt dat de kou effect heeft op je ruiten

In de koude tijden wordt jouw auto raam ook kouder. Maar als jij in de auto gaat zitten wil je het lekker warm hebben. Maar als jij het ineens heel warm gaat maken, kan de ruit gaan barsten. Het warmte verschil zorgt dat de ruit gaat uitzetten. De sterretjes die al in je ruit zitten voordat dit überhaupt plaat vindt, worden wel erger. Dit heb je vast wel eens gezien op een reclame of meegemaakt. Wat je dan moet doen is eerst even controleren voordat je gaat rijden of de verwarming aanzet. Is of jij dus al een kleine barst of ster hebt. Is dit het geval, doe dan vooral niet de verwarming vol aan. Maar laat dit minimaal opkomen en ga direct naar een garage die dit voor jou de autoruit vervangen.

Niet alleen directe schade is een oorzaak. Maar indirect heeft ook al voor veel gevallen gezorgd dat een autoruit reparatie nodig is. Als het gaat vriezen gaat het wegdek ook bevriezen natuurlijk. Dit kan gaten creëren in het asfalt. En daar komen kleine stukjes vanaf. Als je dan met hoge snelheden over de kleine steentjes rijdt, kan het zomaar zijn dat hij weg schiet. En dan heeft geen effect op jou, maar wel de bestuurder achter jou. En ook jij kan achter iemand rijden waar dit dan gebeurt. 

Andere schades in de winter

Autoruitschade is niet het enige wat aan de hand is in de kille dagen. Maar ook botsingen komen steeds meer voor. Denk dan aan dat het wegdek zo glad is, dat de auto controle verliest en zo de bocht uit glijd tegen de vangrail. Of met inparkeren tegen de auto achter of voor je. 

Op de weg is dit nog gevaarlijker als er andere auto’s aanwezig zijn. En dan met elkaar in contact komen, de schade zal hoog op kunnen lopen. En helemaal als je achter op een auto in rijd omdat je niet snel genoeg kon remmen. En een kettingbotsing is dan uiteraard ook een kans. 

Je kan dit het beste voorkomen door zo zodra het zo koud wordt, winterbanden te laten zetten onder je auto.

Reparaties

Je weet nu dus hoe jij schade kan oplopen en hoe je dit het beste kan proberen te voorkomen. Maar mocht het voorkomen, dan is er altijd een bedrijf in de buurt die jouw autoruit kan vervangen, herstellen bij een simpele barst, of zelf de opgelopen andere schade aan de auto verhelpen. Het kan al snel geregeld zijn en binnen no time ben jij weer op de weg.