Waar is een platenkist handig voor? 

Als je de naam platenkist hoort zou je misschien wel kunnen denken aan een kist waar je al je oude LP’s in zou kunnen bewaren. Deze soort platenkisten bestaan vast en zeker wel, maar daar hebben we het in dit artikel niet over. Nee, de platenkisten waar het in deze blog over gaat, zijn de kisten waarmee je producten kunt vervoeren. Dit zijn de kisten die je bijvoorbeeld kunt bestellen bij Van der Maat Houtverwerkende Industrie. Waar zijn deze kisten handig voor? Natuurlijk voor het exporteren van goederen, maar het is de vraag voor welke soort goederen. Dit lees je in dit artikel. 

Meubilair

Tijdens het exporteren van goederen, kan de vracht alle kanten op worden geschut. Niet alleen in een vrachtwagen, maar ook bij het laden en lossen, tijdens de reis op een vrachtschip of bij het verplaatsen van de lading. Als je dan te maken hebt met grote goederen die van grote waarde zijn, zoals meubilair, en dus niet beschadigd mogen worden, dan is het belangrijk dat de verpakking stevig is. Dat is het geval bij deze platenkisten. Een stevige bescherming voor meubilair. 

Antiek en schilderijen

Producten die een nog grotere waarde hebben dan meubilair zijn antieke producten en schilderijen. Ook bij deze producten is het belangrijk dat er onderweg niets gebeurd. Met de platenkisten blijven deze producten goed beschermd en goed op hun plek, 

Machines en onderdelen

Andere producten die een hoge aanschafwaarde kunnen hebben zijn machines. Ook deze producten zijn groot, zwaar en moeten goed worden beschermd. Daar komen de platenkisten dus ook goed bij van pas.