Waar moet je rekening mee houden als je gaat verhuizen?

Als je gaat verhuizen zijn er veel dingen waar je rekening mee moet houden. Zo moet je verzekeringen afsluiten en moeten je spullen uit het oude huis overgebracht worden naar het nieuwe huis. Het kan een stressvolle periode zijn, maar wij kunnen het je makkelijker maken! In dit artikel geven we je graag een aantal tips waarmee je rekening moet houden als je gaat verhuizen. Lees dus snel verder!

Administratie

Bij het verhuizen moet je niet alleen meubels verhuizen en je nieuwe huis herinrichten. Er komt ook een hele hoop administratie bij kijken. Begin dus op tijd met dit allemaal te regelen. Zo moet je er voor zorgen dat je voor je nieuwe huis een inboedel en aansprakelijkheidsverzekering hebt. Mocht er ooit iets kapot gaat of bij je ingebroken worden, dan weet je in ieder geval zeker dat je spullen verzekerd zijn. Vaak kun je bij dezelfde maatschappij blijven en je verhuizing doorgeven. In sommige gevallen kan het fijn zijn om naar een nieuwe verzekeringsmaatschappij te gaan. Vergeet ook niet om je verhuizing door te geven bij de gemeente. Zo zullen alle gemeentelijke heffingen ook doorgestuurd worden naar je nieuwe adres. Heb je veel abonnementen lopen? Check dan even of je deze mee kunt nemen naar je nieuwe adres of dat je een nieuw abonnement moet afsluiten. Vaak moet je bijvoorbeeld voor tv en internet een nieuw abonnement afsluiten. Je oude abonnement kun je opzeggen via https://www.123opzeggen.nl/.


Overbrengen spullen

Als het moment eenmaal daar is om daadwerkelijk te gaan verhuizen, zijn er ook een aantal dingen die je kunt doen om dit makkelijker te maken. Zo kun je een verhuisbedrijf inschakelen die je helpt met het vervoeren van je inboedel. Ook kun je aan vrienden en familie vragen of ze een handje kunnen helpen. Sla van te voren genoeg verhuisdozen in en zorg ervoor dat je op tijd begint met alles inpakken. Hierdoor voorkom je inpakstress!