Werken als een tractor machinist 

Vroeger als klein jongetje liep je al met de klompen en een overal tussen de dieren. Dat was altijd wat je leuk vond en natuurlijk tractors. Je had zoveel tractors om mee te spelen en zodra je een tractor op de weg zag werd je helemaal gek. Tractor tractor riep je dan toen je zes jaar was kende je ook alle soorten tractors. Als je er een voorbij zag komen noemde jij het merk en de type op. 

Tractor rijbewijs halen 

Toen je eenmaal de leeftijd had ging je meteen je tractor rijbewijs halen omdat je wist dat je een tractor machinist wilde worden. Eenmaal toen je bezig was met de tractor rijbewijs dacht je wat een luxe tractors met draadloze achteruitrijcamera  en een stoel luchtgeveerd wat zit dat lekker. Je moet natuurlijk in een tractor wel een luchtgeveerde stoel hebben want in een tractor ga je alle kanten op en zo een stoel veert dan mee. Je rijbewijs gehaald en klaar met school dan kun je van start als tractor machinist. Je kunt natuurlijk ook al eerder starten terwijl je nog op school zit eventueel. Maar meestal kun je niet wachten om direct ergens te werken met een tractor. 

Een tractor en landbouwmachines 

Je weet inmiddels al heel lang alles van tractors, maar gaat nu ook werken met verschillende landbouwmachines. Je werkt met een aanhangwagenkoppeling tractor, met een giertank , balenpers en een ploeg landbouw. Je hebt ook wel honderden landbouwmachines net zoals honderden tractors. Elke landbouwmachine heeft een verschillende functie zoals de ploeg dit wordt gebruikt voor het ploegen van de grond. Of een spitmachine deze gebruik je voor het losmaken en het egaliseren waarna er gezaaid of iets gepland wordt. Of een nokkenrad dit wordt gebruikt voor het zaaien van granen en glas. De silagewagen wordt gebruikt voor het transporteren van maïs en gehakseld gras. Zo heeft ieder apparaat een eigen functie.