3 feiten over wegtransport

wegtransport

Je ziet het elke dag voorbijkomen: wegtransport. Je zult er misschien niet bewust op letten maar wegtransport is één van de belangrijkste factoren binnen de wereldeconomie. Zonder dit wegtransport zouden we in mindere mate handel kunnen voeren met het buitenland. Maar denk ook aan de binnenlandse goederenstromen door dit wegtransport. De mogelijkheid dat jij elke dag weer de supermarkt in kan lopen en kan halen wat je wilt, is te danken aan het wegtransport in en naar Nederland. Er zijn een aantal feiten en weetjes over dit wegtransport waar je misschien van gaat opkijken!

689 miljoen ton aan goederen

De Nederlandse vrachtwagens hebben in 2019 689 miljoen ton aan goederen vervoert. Dit is alleen nog maar in het binnenland geweest. Sinds 2015 blijft dit aantal vervoerde producten in het binnenland alleen maar groeien. Internationaal vervoer van en naar Nederland lag in 2019 op 100 miljoen ton goederen. 

145.000 zware vrachtvoertuigen

In Nederland staan er 145.000 zware vrachtvoertuigen ingeschreven waar vrachtauto’s en trekkers voor opleggers onder vallen. Hierbij valt op dat er bij trekkers voor opleggers voornamelijk jongere voertuigen actief zijn en bij vrachtauto’s de iets oudere varianten. 

Wegtransport is offline marketing

Zoals we in het begin al zeiden: je ziet het elke dag voorbijkomen. En dat is precies waardoor dit ook een stukje offline marketing is voor de bedrijven van het wegtransport. Het is daarom belangrijk dat het wegtransport een visitekaartje is van het bedrijf en dat dit onderhouden wordt. Dit kun je laten doen door een straal en spuitbedrijf die jouw wegtransport weer als nieuw maakt.