4 soorten containers voor transport en/of opslag

Iedere dag worden er goederen verplaatst van fabrikant naar groothandel, groothandel naar detailhandel van detailhandel naar consument, bedrijf naar bedrijf, bedrijf naar particulier, particulier naar particulier en particulier naar bedrijven. Dit gaat 24/7 door en gebeurt ook nog eens internationaal. De transport van een grote verzending of naar ander land gaat via het water door schepen, via het land door vrachtwagen en treinen en via de lucht door vliegtuigen. Met name voor transport over het water en land zijn er containers nodig, voor zowel opslag als transport van goederen. Denk bijvoorbeeld aan een koelcontainer, reefer container of zeecontainer. 

Koelcontainer

Met een koelcontainer kun je zowel food als non-food goederen gemakkelijk opslaan en daarnaast ook transporteren. Koelcontainers kunnen producten tot wel -25 graden celsius houden. Een koelcontainer is verkrijgbaar in verschillende maten, van 10 ft tot wel 40 ft en daarnaast zijn er verschillende fabrikanten, waardoor je meer keuze hebt in het kiezen van je koelcontainer. Koelcontainer kopen? Informeer eens bij KC Trading!

Opslagcontainer

Een opslagcontainer wordt gebruikt om goederen (die voor langere tijd) een opslagplek nodig hebben en daarin worden opgeslagen. Een opslagcontainer mag niet worden gebruikt om goederen te transporteren, omdat opslagcontainers niet voldoen aan de eisen die hieraan gesteld worden. Opslagcontainers zijn dan ook vaak containers die afgekeurd zijn als transportcontainer of simpelweg hiervoor worden geproduceerd. Dit laatste gebeurd veelal in het oosten van Europa.

Zeecontainer

Een zeecontainer wordt gebruikt om goederen te transporteren via het water. Ze worden door middel van een schip de hele wereld over gevaren en bij havens gelost. Transportcontainers moeten voldoen aan een aantal eisen voordat ze als zeecontainer gebruikt mogen worden. De vloer moet bijvoorbeeld van hout zijn en het hangwerk en sluitwerk moet juist zijn. Daarnaast moet een zeecontainer ISO en CSC gecertificeerd zijn. 

Tankcontainer

Een tankcontainer is een container waarmee chemische goederen, gassen of brandstoffen worden opgeslagen. Dit is erg handig, omdat je met een tankcontainer naast het opslaan van de inhoud ervan, ook meteen de inhoud van de container kunt transporteren naar de plek van bestemming.