Cyclon wax lube

Ben je een fervent fietsfanaat? Dan zal je vast en zeker wel weten dat het raadzaam is om regelmatig de ketting, derailleur, kabels en het schakelsysteem van je fiets te smeren. Dit of je nu een racefiets of een mountainbike tot je beschikking hebt. Het beste kun je deze onderdelen van je fiets smeren met Cyclon wax lube. Dit is een goed werkend smeermiddel en wordt geleverd in een handige doseer-druppelflacon. Je hoeft dus niet bang te zijn dat er in één keer een té grote hoeveelheid smeermiddel uit de flacon komt. Door bovenstaande onderdelen van je fiets regelmatig te smeren, zorg je ervoor dat onder andere de ketting van je fiets onder vrijwel alle omstandigheden droog en schoon blijft.

De fietsketting

Zowel een stadsfiets, mountainbike als racefiets beschikken over een fietsketting. Een fietsketting zorgt ervoor dat de kracht die wordt uitgeoefend op de pedalen, overgebracht wordt naar het achterwiel. Fietskettingen zijn in verschillende breedten te koop. Met name bij fietsen die beschikken over een derailleur is zowel de inwendige- als de uitwendige breedte van de ketting van belang. Het is belangrijk dat een fietsketting zo nu en dan gesmeerd wordt. Dit kun je het beste doen met Cyclon wax lube. Door dit te doen blijven stof, zand en andere viezigheid aan het smeermiddel kleven en dus niet aan de ketting. Hierdoor wordt de levensduur en de kwaliteit van de fietsketting verbeterd. Wanneer je je fietsketting regelmatig smeert, is het raadzaam om de ketting eerst te ontvetten voordat je nieuw smeermiddel op de ketting aanbrengt.

Cyclon wax lube op je fietsketting aanbrengen

Het is raadzaam om zo nu en dan smeermiddel op je ketting aan te brengen, maar hoe doe je dit nu precies? Het beste is om het smeermiddel aan te brengen op de fietsketting en om dit een tijdje in te laten trekken. Nadat het smeermiddel voldoende ingetrokken is, kun je het overtollige smeermiddel verwijderen. Op het moment dat je je fietsketting regelmatig behandelt met Cyclon wax lube, is het aan te raden om het oude smeermiddel eerst te verwijderen voordat je nieuw smeermiddel op de fietsketting aanbrengt. Je kunt dit doen met diesel, maar hiervoor zijn ook andere speciale ontvettingsmiddelen op de markt verkrijgbaar. Wanneer je dus een fervent fietsfanaat bent, is het niet alleen belangrijk om een goede fiets tot je beschikking te hebben, maar het op de juiste manier verzorgen van je fiets is minstens zo belangrijk.

Je fiets verzorgen

Het is belangrijk dat je je fiets goed verzorgt. Zeker wanneer je een racefiets of een mountainbike tot je beschikking hebt is dit van belang. Dit omdat deze fietsen over een open kettingkast beschikken of er zelfs helemaal geen hebben. Hierdoor kan er allerlei vuil tussen je derailleur en fietsketting komen te zitten. Wanneer je hier niets aan doet, kan dit nadelige gevolgen hebben. Hierbij kun je niet alleen denken aan een kapotte derailleur of fietsketting, maar je kunt ook lelijk ten val komen. Dit bijvoorbeeld op het moment dat je ketting tijdens het fietsen ineens afbreekt. Het is dus belangrijk dat je de fiets regelmatig een onderhoudsbeurt geeft. Dit doe je onder andere door je fiets onderdelen te smeren met Cyclon wax lube.

Oliesmeermiddelen.nl is de leverancier van anti leak producten, Ruiten coating en Roest Verwijderaar