Hoe verloopt het afsluiten van een zorgverzekering in 2021?

We zitten in de achtste maand, alweer bijna de 9e maand van 2020. Dit jaar is een chaotisch en catastrofaal jaar voor ons allen geworden. Door het COVID-19 virus zijn zo’n halve miljoen mensen wereldwijd om het leven gekomen. Steeds meer en vaker hebben mensen gebruik gemaakt van de zorg. Dit houdt in dat er kosten zijn gemaakt en we weten dat als er behoorlijk kosten zijn gemaakt, dat de premies hierdoor ook kunnen stijgen. In dit artikel bespreken we de belangrijkste dingen rondom het afsluiten van een zorgverzekering in 2021.

Zorgverzekering in 2021

Zoals in de inleiding al is omschreven, is 2020 best een chaotisch jaar geworden. Steeds meer mensen hebben gebruik gemaakt van ziekenhuizen en medicaties, waardoor er aanzienlijk zorgkosten door hen en de verzekeraars zijn gemaakt.

Bekijk je pakket

Als je niet zeker bent in hoeverre je huidig verzekeringspakket je zal dekken, dan adviseren we om even goed te oriënteren vanaf 12 november. Vanaf 12 november mag en kan je namelijk van zorgverzekeraar en zorgverzekering veranderen. Ben je benieuwd naar het aanbod? Dan kan je gebruikmaken van vergelijkingsplatforms zoals Zorgkiezer, waarbij je binnen een paar klikken al een ruim aanbod tevoorschijn ziet.