Waarom is het belangrijk dat jouw motorolie vers blijft?  

Je ziet mogelijk van alles over olievoordeelshop voorbij komen. Mogelijk is dit een reclame die je snel doorklikt omdat je het belang ervan niet goed weet. Toch is het daadwerkelijk belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw motorolie vers blijft. De werking van olie is namelijk dat het zorgt voor goede smering. Op zijn beurt zorgt dit weer voor het goed functioneren van jouw motor. Vanzelfsprekend functioneert de motor dus minder goed als de olie oud is. Dan is verversen nodig en dit moet je dus ook niet onderschatten. Onderhoud van je auto is juist belangrijk, om verdere kosten te besparen. 

Andere redenen om olie te verversen 

Motorolie moet dus worden ververst om de motor goed te laten functioneren. Wanneer je met regelmaat de olie ververst zorgt dit er voor dat er minder vuil in de olie zit. Verdere voordelen hiervan zijn dat de olie zo de juiste dikte behoudt en dat roestvorming voorkomen kan worden. Wanneer jouw motor zich als het ware in topconditie bevindt, verlengt dit de levensduur van jouw auto. Aangezien de benzineprijzen en autoprijzen ansicht steeds meer stijgen, wil je vast dat jouw auto lange tijd meegaat en het goed blijft doen. 

Het verversen zelf

Het verversen van de motorolie is dus belangrijk. Maar hoe doe je dit en hoe vaak? Meestal wordt motorolie vervangen na de 10.000 tot 15.000 kilometer. Als dit voor jou niet een fijne indicatie biedt omdat je niet zoveel rijdt, neem dan aan dat het gemiddeld 1 keer per jaar vervangen moet worden. Om het makkelijk te maken kan je dit laten doen bij een autozaak, maar het is ook zeker mogelijk om zelf de olie te vervangen. Zorg dan wel dat je de juiste olie en spullen aanschaft voor je aan de bak gaat. Op het moment een duur grapje, maar een investering voor de toekomst van jouw auto!