Waarom kost verhuizen veel tijd?

Ga je binnenkort verhuizen, maar wil je weten waarom verhuizen nou altijd zoveel tijd kost en hoe je kan zorgen dat dit een stuk soepeler verloopt? Hier vind je wat die pijnpunten zijn en hoe je kan voorkomen dat jij ook zo lang bezig bent met het verhuizen.

Hoe komt het dat verhuizen veel tijd kost?

Een belangrijke reden die ervoor zorgt dat verhuizen veel tijd kost is planning. Het lijkt misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar door zonder planning te verhuizen heb je geen haast. Je hebt geen deadlines voor jezelf opgesteld, waardoor je makkelijker even rust neemt dan dat je blijft sjouwen met dozen of de verfkwast nog weer oppakt. 

Ook duurt verhuizen vaak langer omdat er niet goed wordt voorbereid. Mensen lopen met dozen naar binnen, maar niemand weet waar ze heen moeten. Doordat ze dit constant moeten vragen, ben je gewoon een stuk langer bezig.

Hoe los je dit op?

Hoe kan je zorgen dat je in het vervolg sneller klaar bent met verhuizen? Het helpt om tijdens het inpakken gelijk te bepalen welke dozen naar welke kamer in de nieuwe woning moeten en deze te merken met een kleur. Door de kamer dezelfde kleur te geven, ben je niet lang bezig met het bedenken waar de doos heen moet en staat hij direct op de goede plek.

Een andere manier is door te plannen. Maak een schatting van hoelang je denkt dat het duurt om alles te verhuizen en maak een planning die nageleefd moet worden. Op die manier motiveer je jezelf en anderen om te zorgen dat alles binnen de aangegeven tijden gebeurt. 

Ten slotte kan je zorgen dat het proces van dozen slepen een stuk makkelijker gaat. Met Verhuisbedrijf Amsterdam Movers zorg je dat de verhuizing een stuk soepeler verloopt. Je kan hier namelijk makkelijk een verhuisbedrijf in Alkmaar, waardoor je sneller klaar bent met verhuizen en je tijd dus een stuk effectiever besteed.